Miljoenen Chinezen in de problemen door droogte

In het zuidwesten van China is het waterprobleem nog altijd niet voorbij. De provincie Yunnan wordt al meer dan een halfjaar geplaagd door de ergste droogte in decennia en dat heeft effect op de levens van zeker 25 miljoen Chinezen.

Door de droogte is een groot tekort aan water ontstaan en is veel van de oogst verloren gegaan. Hierdoor hebben de inwoners van Yunnan naast een watergebrek nu ook een voedselgebrek. Zo is de lente-oogst van het graan dit jaar met vijftig procent afgenomen, iets wat bovendien betekent dat de boeren hun inkomsten behoorlijk zien dalen.

Als gevolg van de aanhoudende problemen besluiten veel Chinezen hun huizen te verlaten en het geluk in de steden of andere provincies te zoeken. Vooral de jongeren hopen elders een baan te vinden, waardoor de dorpen in Yunnan steeds meer de dorpen van alleen maar de allerjongsten en de alleroudsten worden.

De problemen lijken bovendien alleen nog maar groter te worden. Nog meer oogsten zullen verloren gaan en zelfs al valt er een beetje regen, het zal voorlopig niet genoeg zijn om de verdorde grond weer vruchtbaar te maken.

Lees ook:Nog steeds geen regen in Zuidwest China
Lees ook:Droogte Yunnan brengt koffieoogst in gevaar
Lees ook:Groot probleem: zes maanden zonder regen
Lees ook:Waterprobleem: China zet het leger in
Lees ook:Extreme regenval in zuid-China zorgt voor problemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>