Doden en vermisten na aardverschuivingen

Aardverschuivingen hebben in het westen en zuiden van China ravages aangericht. Daarbij zijn de afgelopen dagen zeker 40 mensen omgekomen. De aardverschuivingen zijn vooral veroorzaakt door de zware regenval waar een deel van China sinds een paar weken mee te maken heeft.

In de provincie Sichuan kwamen 16 mensen om het leven toen een bouwterrein werd getroffen door een zware aardverschuiving. Zeven anderen raakten gewond en zeker 24 mensen worden nog vermist.

Ook de provincie Fujian werd hard geraakt door het natuurgeweld. De regen veroorzaakte overstromingen en aardverschuivingen waardoor een bus en een minibus van de weg raakten. Zeven mensen konden tijdig gered worden, maar de 24 overige inzittenden worden nog vermist.

Het zuiden van China wordt al sinds begin mei getroffen door een hevig regenseizoen. In onder meer de provincies Fujian, Sichuan, Guizhou, Guangdong en Guangxi worden de inwoners geplaagd door onweer, stormen, overstromingen en aardverschuivingen.

Lees ook:Natuurgeweld Noord-West China: bijna 100 doden
Lees ook:Overstromingen Zuid-China: zeker 90 doden
Lees ook:Dodental overstromingen Zuid-China richting 400
Lees ook:Aardbeving Sichuan eist opnieuw slachtoffers
Lees ook:Steeds meer schade door overstromingen Zuid-China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>