Tyfoon Conson komt in China aan wal

De tyfoon Conson, een tropische orkaan die eerder op de Filippijnen enorme schade aanrichtte, heeft China bereikt. Het Chinese eiland Hainan, dat in de Zuid-Chinese Zee ligt, was als eerste aan de beurt. Autoriteiten hadden voor de komst van de tyfoon al 40.000 mensen van het eiland geëvacueerd.

Conson raasde met een snelheid van 120 kilometer per uur over Hainan en richtte hoofdzakelijk materiële schade aan. Bomen werden ontworteld, elektriciteitspalen knakten om. Voor zover bekend zijn er tot nu toe twee mensen in Hainan om het leven gekomen door het natuurgeweld van Conson.

Na een bezoek aan Hainan, is de tyfoon in kracht afgenomen en overgegaan in een tropische storm. In de komende uren zal Conson in het zuiden van China aan land komen, wat vermoedelijk gepaard zal gaan met veel regen. Doordat deze provincies de afgelopen weken al geteisterd zijn door zware regenval, is de kans op nieuwe overstromingen aanzienlijk. De tyfoon zal daarna doortrekken naar Vietnam.

Lees ook:Noodweer in China houdt aan, tyfoon op komst
Lees ook:Tyfoon Fanapi eist tientallen Chinese levens
Lees ook:En daar is de tiende tyfoon van het jaar
Lees ook:Duizenden geëvacueerd na overstromingen Hainan
Lees ook:Chinese miss World

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>