Meer dan 100 doden bij overstromingen Jilin

In Jilin, een provincie in het noordoosten van China, hebben zware overstromingen de afgelopen dagen aan meer dan 100 mensen het leven gekost. Een paar dagen terug kwamen in dezelfde provincie duizenden vaten met chemicaliën door het overstromen van de Songhua rivier in het water.

Tot nu toe werd vooral het zuiden van China zwaar geraakt door het noodweer, maar ook ander delen van het land komen steeds meer in de ban van de zware regenval. De regen begon afgelopen woensdag in Jilin en de overstromingen die daarmee gepaard gingen hebben er inmiddels voor gezorgd dat zo’n 37.000 huizen zijn ingestort en 592.000 mensen zijn geëvacueerd.

En net als voor de rest van China, geldt ook voor Jilin dat de regen nog niet voorbij is. Chinese weermannen verwachten dat het nog zeker een paar dagen noodweer zal blijven. Dat kan voor nog veel meer problemen zorgen, want steeds meer waterreservoirs naderen hun maximale peil.

Lees ook:Overstromingen Zuid-China: zeker 90 doden
Lees ook:Meer overstromingen verwacht in Zuid-China
Lees ook:Dodental overstromingen Zuid-China richting 400
Lees ook:Zuid China is nog niet van het noodweer af
Lees ook:Veel ellende in Zuid-China door noodweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>