Chinese overstromingen bedreigen Noord-Korea

De overstromingen in het noordoosten van China worden met de dag heviger. Nadat het zuiden van het land al hard was geraakt door zeer zware regenval, is de afgelopen week Noord-Oost China steeds dieper in de problemen geraakt door het vele regenwater. Daardoor wordt nu ook het aangrenzende Noord-Korea bedreigd.

Omdat de regen nog niet voorbij is en het waterpeil van de Yalu rivier, die de grens vormt tussen China en Noord-Korea, snel stijgt wordt gevreesd voor zware overstromingen in Noord-Korea. De Chinese autoriteiten hebben al een vaarverbod opgesteld voor de rivier, maar of de Noord-Koreanen daarmee gered zijn is nog maar de vraag. Volgens persbureau AFP wordt aan Noord-Koreaanse zijde gemeld dat er al 5.000 huizen en 360 andere gebouwen zijn ingestort. Over dodelijke slachtoffers wordt nog gezwegen.

De situatie in Noord-Oost China is behoorlijk ernstig aan het worden. Chinese weermannen weten te vertellen dat dit deel van China nog nooit zoveel regen heeft gehad als in de afgelopen twee weken en een Chinese soldaat, die wacht hield bij de grens, verklaarde dat het water in één nacht bijna een halve meter is gestegen. Ook het waterpeil van de Tumen rivier wordt als gevaarlijk hoog beschouwd. Die rivier scheidt China van Rusland en Noord-Korea.

Lees ook:Medeleven Noord-Korea na fataal schietincident
Lees ook:Meer dan 100 doden bij overstromingen Jilin
Lees ook:Zuid-Korea zoekt Chinese steun tegen Noord-Korea
Lees ook:Gaat Kim Jong-Il nu echt naar China?
Lees ook:China krijgt mogelijk bezoek van Kim Jong-Il

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>