Natuurgeweld Noord-West China: bijna 100 doden

Foto: Xinhua / China Daily

In de provincie Gansu, te vinden in het noordwesten van China, zijn bij aardverschuivingen tenminste 96 mensen om het leven gekomen. De aardverschuivingen werden veroorzaakt door het slechte weer dat de provincie heeft getroffen. Ongeveer 2.000 mensen worden nog vermist.

De aardverschuivingen deden zich zondagochtend (lokale tijd) voor in Zhouqu, nadat de stad gisteren al te maken had met zeer zware regenval. De Bailong rivier trad hierdoor buiten haar oevers, wat een enorme modderstroom richting Zhouqu veroorzaakte. Delen van de stad kwamen onder water te staan of werden bedolven door een dikke laag modder.

China wordt al sinds meer dan twee maanden geteisterd door noodweer. Aanvankelijk leek dat zich tot het zuiden van het land te beperken, maar inmiddels worden ook het midden, het noordoosten en het noordwesten door de overstromingen en aardverschuivingen getroffen. In totaal zijn er al meer dan 1.400 mensen om het leven gekomen.

Lees ook:Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder
Lees ook:Zeker 23 doden na aardverschuiving
Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Overstromingen Zuid-China: zeker 90 doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>