En daar is de tiende tyfoon van het jaar

Foto: Xinhua / Jiang Kehong

China kreeg gisteren de tiende tyfoon van het jaar te verwerken. De tyfoon Meranti raasde over de provincie Fujian, in het zuidoosten van het land. Dat leverde een behoorlijke ravage op, maar het aantal dodelijke slachtoffers bleef met drie beperkt. Voorafgaand aan Meranti hadden de autoriteiten al meer dan 186.000 mensen geëvacueerd.

De tyfoon kwam gisteren met windsnelheden van boven de 100 kilometer per uur aan wal en richtte een behoorlijke schade aan. Volgens CNN zou die op 800 miljoen yuan uitkomen, een ruime 92 miljoen euro. Meer dan één miljoen Chinezen hebben last van de ellen die Meranti heeft veroorzaakt.

China heeft deze zomer volop met het noodweer te maken. Het regenseizoen is een stuk zwaarder dan de afgelopen jaren en heeft inmiddels aan meer dan drieduizend mensen het leven gekost. Meer dan duizend mensen worden nog vermist. Daarmee zou het dodental van de overstromingen van dit jaar die van 1998 kunnen overstijgen. Toen kwamen er ruim 4.100 Chinezen om door het slechte weer. Meer foto’s van de schade die Meranti aanrichtte zie je hier.

Lees ook:Tyfoon Fanapi eist tientallen Chinese levens
Lees ook:Noodweer in China houdt aan, tyfoon op komst
Lees ook:Tyfoon Conson komt in China aan wal
Lees ook:De winter was zwaar en gemeen dit jaar
Lees ook:400 miljoen gedupeerd door natuurrampen China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>