Tyfoon Fanapi eist tientallen Chinese levens

Foto: Xinhua / China Daily

De tyfoon Fanapi heeft in het zuiden van China aan zeker zeventig mensen het leven gekost. Fanapi kwam een paar dagen terug in China aan wal en haalde windsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur. Vooral in de provincie Guangdong is de schade enorm.

Fanapi is tot nu toe de zwaarste tyfoon die de Chinezen deze zomer te verduren kregen. Maar het was zeker niet het eerste natuurgeweld waarmee China dit jaar te maken had. Zware regenval, aardverschuivingen en overstromingen hebben al aan meer dan drieduizend mensen het leven gekost. Nog eens duizend mensen worden vermist.

Lees ook:Tyfoon Conson komt in China aan wal
Lees ook:En daar is de tiende tyfoon van het jaar
Lees ook:Chinese premier waarschuwt voor meer overstromingen
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Duizenden geëvacueerd na overstromingen Hainan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>