Duizenden geëvacueerd na overstromingen Hainan

Het eiland Hainan, wat in het zuidoosten van China net voor de kust ligt, is de afgelopen dagen getroffen door zware regenval en overstromingen. Volgens de Chinese media moesten 33.000 mensen geëvacueerd worden. Cijfers over slachtoffers zijn nog niet bekend, wel worden in ieder geval twee mensen vermist.

Hainan is één van de populairste gebieden onder toeristen in China. Dat de overstromingen uitgerekend nu plaatsvinden komt dan ook zeer ongelegen. In het kader van de nationale vakantie brengen veel Chinezen hun vrij tijd momenteel elders door, bijvoorbeeld op het normaal zo rustige Hainan, waar het in oktober met een gemiddelde temperatuur van 28 graden nog zeer aangenaam kan zijn.

Zware regenval, overstromingen, tyfoons en aardverschuivingen zijn jaarlijks terugkerende fenomenen in de zomer van China. Dit jaar echter wordt het land een stuk harder geraakt dan de afgelopen jaren. Het noodweer heeft al aan meer dan drieduizend mensen het leven gekost. Nog eens duizend worden vermist.

Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Natuurgeweld Noord-West China: bijna 100 doden
Lees ook:Noodweer in het zuiden, extreme hitte in het noorden
Lees ook:Chinese premier waarschuwt voor meer overstromingen
Lees ook:Tyfoon Conson komt in China aan wal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>