Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima brengen in mei een bezoek aan de World Expo in Shanghai. Het koningspaar is van plan 17 tot en met 19 mei in de Chinese havenstad te blijven, om op 18 mei de grootste wereldtentoonstelling ooit te bezoeken. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken wil het tweetal graag vergezellen.

De World Expo wordt dit jaar van 1 mei tot en met 31 oktober gehouden en China gaat er nog altijd vanuit dat de tentoonstelling minimaal 70 miljoen bezoekers naar Shanghai zal trekken. Landen uit de gehele wereld zijn vertegenwoordigd, veelal met een eigen paviljoen. Daarnaast zijn er een vijftigtal internationale organisaties die een belangrijke bijdrage zullen leveren.

Ook Nederland is vertegenwoordigd en het Hollandse paviljoen ‘ Happy Street’  is gisteren opgeleverd. Nederland ligt daarmee keurig op schema om op 1 mei klaar te staan voor de grote stroom bezoekers. In ‘ Happy Street’  zal vooral aandacht zijn voor duurzaamheid en innovatie, onderwerpen die goed aansluiten op het overkoepelende Expo thema van dit jaar: ‘Better city, better life’. ‘Happy Street’ is ontworpen door architect Körmeling en heeft de vorm van een acht, het Chinese geluksgetal.

Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Wat doet Nederland op Shanghai Expo?
Lees ook:Shanghai Expo: ‘Happy Street’ niet op tijd af
Lees ook:Balkenende knipt lintje ‘Happy Street’ door
Lees ook:Hollandse glorie op World Expo in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>