“Chinese bedrijven zeer geïnteresseerd in Nederland”

Onze Minister van Financiën Jan Kees de Jager was afgelopen week in China om zaken te doen. De Jager sprak met Chinese bedrijven en met Nederlandse bedrijven die in China werken en tekende een belangrijk belastingverdrag tussen. De NOS zond vanmiddag een radio-interview uit met De Jager.

Tijdens dat interview zei de minister onder meer dat Chinese bedrijven veel interesse hebben in ons kikkerlandje. “Ik heb een paar bedrijven gesproken, inclusief een bank, die zeer geïnteresseerd zijn om naar Nederland te komen”, aldus De Jager. Het belastingverdrag dat afgelopen week door Hong Kong en Nederland getekend is zou daarvoor een belangrijke reden zijn. De Chinese bedrijven denken dat ze Nederland door dat verdrag goed als springplank naar de rest van Europa kunnen gebruiken.

In het interview vertelde De Jager verder dat het kunstmatig laag houden van de Chinese munt – een nogal omstreden onderwerp deze dagen – niet alleen maar nadelen heeft. Voor Nederland zitten daar juist zelfs de nodige voordelen aan vast. “Zo’n 23 procent van de Chinese export naar Europa gaat door Nederland. Dat betekent dat we juist veel voordeel hebben van de Chinese export. Nederlandse bedrijven en de werkgelegenheid profiteren daarvan. Je kunt dus niet eenduidig zeggen dat het alleen maar nadelen heeft.”

Luister hieronder naar wat De Jager nog meer over de economische samenwerking tussen China, Nederland en de rest van de wereld te vertellen heeft:

Lees ook:Een Nederlands belastingdealtje in Hong Kong
Lees ook:Lekker, stroopwafels bij de Chinese thee
Lees ook:Dalai Lama houdt wel van China
Lees ook:Leeuwen en draken in Den Haag
Lees ook:Europese bedrijven gaan lekker in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>