Balkenende knipt lintje ‘Happy Street’ door

En het is gelukt! Premier Jan Peter Balkenende heeft vandaag succesvol het oranje lint van ‘Happy Street’ doorgeknipt! Daarmee is ook voor Nederland de World Expo 2010 officieel geopend. Kijk maar eens hoe professioneel Balkenende die taak afhandelt:

Happy Street‘ is het  Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling in Shanghai en volgens Balkenende wordt Nederland met deze vrolijke straat ‘op een heel sympathieke manier neergezet.’ In ‘Happy Street’ komen volgens Balkenende allemaal typisch Nederlandse thema’s aan de orde. De premier denkt dan aan zaken als waterzuivering, architectuur en innovatie. “Dat maakt ons sterk en dat zal, denk ik, ook wel de uitstraling zijn van dit paviljoen”, aldus de demissionaire premier.

Vandaag was tevens de eerste dag waarop de World Expo voor het grote publiek was geopend. Alle 350.000 voor vandaag beschikbare kaartjes waren al in de voorverkoop verkocht en volgens Amerikaanse media leverde dat lange rijen op, waar uiteraard niet elke bezoeker erg ‘happy’ van werd.

Maar ondanks de lange rijen is China vastbesloten de records van alle voorgaande Expo’s te overtreffen. In ieder geval die van de duurste wereldtentoonstelling ooit is gebroken. Want nog niet eerder gaf een organisatie 4,2 miljard dollar uit aan een World Expo evenement. Ook qua omvang is Shanghai de grootste. Het terrein is maar liefst twintig keer groter dan dat van de vorige World Expo, die in 2008 in Spanje plaatsvond.

De wereldtentoonstelling blijft nog tot en met 31 oktober geopend. Uiteraard worden de Expo ontwikkelingen op dit blog op de voet gevolgd.

Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Shanghai Expo: ‘Happy Street’ niet op tijd af
Lees ook:En jawel, Balkenende gaat ook naar Shanghai Expo
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo
Lees ook:‘Happy Street mooiste gebouw dat ik ooit heb gezien’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>