‘Happy Street mooiste gebouw dat ik ooit heb gezien’

John Körmeling is beeldend kunstenaar. Niet zomaar een kunstenaar. Nee, John is namelijk ook nog eens architect. In het verleden ontwierp hij bijvoorbeeld het Draaiend Huis in Tilburg. En de afgelopen drie jaar bouwde hij aan ‘Happy Street’, het Nederlandse paviljoen op de World Expo in Shanghai.

In het NPS programma ‘Het Uur van de Wolf‘ was gisteravond te zien hoe ‘Happy Street‘ tot stand kwam. Niet zonder slag of stoot in ieder geval. Want de eigenzinnige architect kwam regelmatig onbegrip tegen. Bij de Nederlandse opdrachtgevers en bij de Chinese bouwvakkers. Maar na drie jaar hard werken wordt ‘Happy Street’ inderdaad het spectaculaire bouwwerk dat John in gedachten had. De Chinese bouwopzichter noemt het ‘een kasteel dat drijft op een wolk’, de architect houdt het – heel bescheiden – op ‘het mooiste gebouw dat ik ooit heb gezien’.

Op Uitzending Gemist is de documentaire nog eens terug te zien. Hieronder alvast een kort voorproefje:

Lees ook:De prins en zijn jarige prinses zijn in Shanghai
Lees ook:Hollandse glorie op World Expo in China
Lees ook:Shanghai Expo was gister een beetje van Nederland
Lees ook:Shanghai Expo: ‘Happy Street’ niet op tijd af
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>