De prins en zijn jarige prinses zijn in Shanghai

Trouwe lezers van dit blog wisten het natuurlijk al: prins Willem-Alexander en zijn geliefde prinses Máxima zijn deze dagen in Shanghai. Daar brengt het koninklijk paar een bezoek aan de World Expo, met ondersteuning van minister Van der Hoeven (Economische Zaken). En alsof Shanghai en World Expo zelf nog niet bijzonder genoeg zijn, is Máxima vandaag ook nog eens jarig.

De prinses wordt vandaag 39 jaar en John Körmeling, architect van het Expo paviljoen ‘Happy Street‘, is erin geslaagd een passend cadeau voor haar te vinden: een pyjama. Niet zomaar een pyjama natuurlijk, maar een blauwe met het logo van ‘Happy Street’ erop. Zeer geschikt om mee over straat te lopen, zoals veel inwoners van Shanghai dat gewend zijn.

Maar de prins en prinses namen vandaag niet alleen een prachtig cadeau in ontvangst, ze brachten ook een bezoek aan het Dutch Culture Center, het tijdelijke Nederlandse cultuurhuis in de Chinese havenstad. Morgen staat een bezoek aan de World Expo op het programma en het prinselijk paar gaat ook nog een klein ritje maken in de Maglev, de supersnelle magneettrein die reizigers van Pudong Airport haalt en er ook weer naartoe brengt. Na drie dagen keert het koninklijke paar weer terug naar Nederland.

Lees ook:Shanghai Expo was gister een beetje van Nederland
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo
Lees ook:En jawel, Balkenende gaat ook naar Shanghai Expo
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Balkenende knipt lintje ‘Happy Street’ door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>