Schapen op World Expo hebben zwaar leven

Kort na de opening van World Expo werd er in de Nederlandse media al druk over gepraat: de schaapjes van ‘Happy Street’. Niet echte schapen, maar kunstschapen bij het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling in Shanghai. De Chinese bezoekers zijn er dol op. Want de schapen zijn ideaal om op te zitten of tegenaan te hangen.

Een echte verrassing is het dan ook niet om in de Shanghai Daily te lezen dat veel van die schapen inmiddels zijn beschadigd. Hoofden en oren zijn van de nepdieren afgebroken, staarten ontbreken en de verf houdt het ook al niet meer. Een medewerker van ‘Happy Street‘ laat aan de krant weten dat de situatie ‘verschrikkelijk’ is. “De schapen zijn ontworpen om als stoel te functioneren, maar de bezoekers horen er wel voorzichtig en vriendelijk mee om te gaan.”

En daar zit het grote probleem: veel bezoekers gaan helemaal niet voorzichtig en vriendelijk met deze schattige dieren om. Ze hangen hun zware tassen aan de hoorns, ze slaan de schapen en Chinese kinderen vinden het leuk om de dieren op de grond te gooien en er tegenaan te schoppen.

Op deze manier, zo vertelt diezelfde ‘Happy Street’ medewerker, houden de schapen het niet uit tot het einde van de World Expo. “Het lijkt erop dat de meesten van hen nog niet eens de eerste maand overleven.” Verdrietig natuurlijk, maar helemaal somber hoeven we er niet van te worden. Er zijn namelijk al vervangende exemplaren gemaakt. Dan kunnen de Chinezen die weer mooi gebruiken om hun tassen aan op te hangen of om lekker op de grond te gooien en eens goed tegenaan te schoppen.

Lees ook:Shanghai Expo: ‘Happy Street’ niet op tijd af
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo
Lees ook:‘Happy Street mooiste gebouw dat ik ooit heb gezien’
Lees ook:Shanghai Expo was gister een beetje van Nederland
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schapen op World Expo hebben zwaar leven

 1. Esther

  Hallo,

  Zijn de schapen ook te koop. Voor onze zorgboerderij zijn we opzoek naar enkele exemplaren.

  Met vriendelijke groet,

  Esther van Kemp
  Zorgboerderij tokhok
  Kootwijkerbroek

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>