Getver, wat een smerig restaurant in Haarlem

Natuurlijk, als je een echte Chinese maaltijd wilt eten, moet je gewoon in China zijn. Daar zitten nog altijd de beste Chinese restaurants. Maar in de afgelopen decennia hebben ook in Nederland heel veel Chinese restaurants de deuren geopend. Eén daarvan is ‘Golden Garden‘ in Haarlem. En je kunt je afvragen of je daar wilt eten.

Volgens de Consumentenbond is ‘Golden Garden’ namelijk de smerigste Chinees van heel Nederland. Niet dat de mensen van de bond in alle restaurants de rijst hebben geproefd, maar ze hebben bij veertig restaurants de maaltijden getest op de aanwezigheid van bacteriën en ziekteverwekkers. De ‘Golden Garden’ kwam daarbij als slechtste uit de bus. Het restaurant scoorde slechts een 1,2. Volgens de bond zijn er ‘duidelijk grove fouten gemaakt’.

Wat dat betreft kan je dan ook beter naar ‘De Lange Muur‘ in Zwolle gaan. Daar hebben ze hun zaakjes namelijk wel goed voor elkaar, althans, als het om hygiëne gaat. Het restaurant krijgt een 9,2 van de consumentenbond en is daarmee de meest Schone Chinees van Nederland.

Overigens kun je je afvragen in hoeverre deze test nou werkelijk iets zegt. De Consumentenbond testte slechts bij 40 van de 3.000 Chinese restaurants de maaltijden, dat is nog geen 1,5 procent. Bovendien zegt de bond niets over de smaak van het eten. Het kan dus best zijn dat het eten in ‘De Lange Muur’ wel lekker schoon is, maar dat het nog steeds niks is in vergelijking met een maaltijd zoals je die bijvoorbeeld in Beijing, Shanghai of Hong Kong kunt krijgen.

Lees ook:Nasi en Babi Pangang in het Openluchtmuseum
Lees ook:Honderd keer lekker in Nederland
Lees ook:Chinese jongeren eten liever geen honden meer
Lees ook:Hygiëneoffensief
Lees ook:De top 10…van lekkerste gerechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>