Olympische weerstations

Als je zo’n groot en belangrijk evenement als de Olympische Spelen organiseert, mag er natuurlijk niets aan het toeval overgelaten worden. Ook iets veranderlijks als het weer niet. Daarom heeft Beijing vijftien nieuwe weerstations laten bouwen rond Olympische stadions, sportparken en atletiekbanen. De 175 stations die daarnaast dienstdoen, waren niet voldoende om luchtvochtigheid, temperatuur, UV-straling, druk, windsnelheid en zicht op de juiste plekken weer te geven. Wie Beijing in de zomer wel eens heeft bezocht, zal echter ook zonder de juiste apparatuur een goede voorspelling kunnen maken van het weer: Dagelijks te heet, een luchtvochtigheid van meer dan negentig procent, geen uv-straling wegens het verstoppen van de zon achter een dikke laag smog een een zacht, niet-verkoelend zuchtje wind. Ik wens de sporters, ook met behulp van de nieuwste weertechnieken, erg veel succes.

Lees ook:Hemelse temperaturen tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Koelte verzinnen
Lees ook:Nooit meer ‘fry the sheeps leg’ op het menu
Lees ook:China.blog heeft vakantie
Lees ook:Beijing gaat naar de 21 miljoen inwoners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>