De nieuwe skyline van Beijing

Deze korte docu laat zien wat, waar en hoe er in Beijing gebouwd wordt in aanloop naar de Olympische Spelen. Leuk voor wie Beijing nog kent uit de goede, oude tijd van hutongs en laagbouw en interessant voor wie het verhaal van architecten en kenners wil horen achter de 'drie heuvels van Xizhimen', het Vogelnest en de bijzondere CCTV-torens (waarvan oudere inwoners van Beijing schijnen te vrezen dat ze omvallen). En zo'n hypermodern theater achter het Tiananmen? Ik weet het niet. Wat jullie?

 

Lees ook:CCTV torens aan elkaar gebouwd
Lees ook:Meningen verdeeld over Olympische nieuwbouw
Lees ook:Operales voor Chinese scholieren
Lees ook:VS: ‘laat activisten Tiananmen-protest vrij’
Lees ook:Olympisch nieuwjaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>