Olympische acties en reacties uit de sporthoek

Iedereen heeft een mening over Nederlandse deelname aan de Olympische Spelen in Beijing. Moeten de sporters het evenement boycotten of moeten ze de openingsceremonie overslaan? De sporters zelf laten weinig van zich horen, maar uit de supporters- en aanhangershoek komen nu wel acties en reacties.Zo voert een klein comité actie voor Foppe de Haan als vlaggendrager tijdens de ceremonie. Het gaat er hen niet eens om OF de sporters mee moeten doen maar WIE er met de eer mag strijken. Oud-voetballer John Rep heeft daar weer andere ideeën over. Hij liet in dagblad l'Equippe weten dat hij de aankomende Spelen vergelijkt met het WK voetbal van 1978, in Argentinië. Hij roept de sporters op in actie te komen en de mensenrechtensituatie flink aan de kaak te stellen. Zoals ik me eerder al afvroeg: wie gaat er de komende zes maanden nog meer opstaan met een mening?

Lees ook:Diplomatieke sporters
Lees ook:Spelen en mensenrechten scheiden, vinden Nederlanders
Lees ook:Diplomatieke status Nederlandse sporters in China?
Lees ook:Olympische stewardessen gezocht
Lees ook:Vierduizend galstenen verwijderd uit patiënt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>