China smijt met Olympische centen

Het wensenlijstje van de Chinese regering was lang: minder luchtvervuiling, verbeterd metronetwerk, nieuwe wegen, een vliegveldvleugel erbij. Dankzij de Olympische Spelen hebben de financiële bazen in Beijing de afgelopen jaren een flink deel van het lijstje weg kunnen strepen. Met de bouw van architectonische hoogstandjes als 'het vogelnest' en andere stadia, is China een flinke smak yuans kwijt. Met een subtotaal van 22,5 miljard euro aan Olympische uitgaven breken de Chinezen alle records. Nu maar zien hoe lang het duurt voor ze weer toe zijn aan vernieuwing.

Gazet van Antwerpen 

Lees ook:26 van 31 Olympische stadia af
Lees ook:Dieven jatten begraafplaats leeg
Lees ook:Nog nooit gingen zoveel Chinezen naar de film
Lees ook:Meningen verdeeld over Olympische nieuwbouw
Lees ook:Koopgekte tijdens Chinees Nieuwjaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>