Olympische mascottes brengen Chinezen ongeluk

Tassen, schoenen, sleutelhangers en zelfs een eigen tv-serie: de olympische mascottes voor 2008 kom je in China in alle vormen tegen.  Toch zullen een hoop enthousiaste kopers nu spijt hebben van hun merchandise-aanschaf. Veel Chinezen geloven namelijk dat Beibei, Jingjing, Huanhuan, Yingying en Nini (achter elkaar 'Beijing huanying ni': Beijing heet u welkom') ongeluk brengen. Voor wie het ook niet wist: de figuurtjes stellen een panda, een vis, een vlieger, een antilope en het Olympisch vuur voor. En dus Chengdu, overstromingen, een treinongeluk, Tibet en rellen in het buitenland. Geen fijn vooruitzicht voor een land waarin bijgeloof zo'n grote rol speelt. Zal het getal 8 ook ineens ongeluk gaan brengen?

Trouw 

 

Lees ook:Olympische vlam als collectorsitem
Lees ook:Plein van de Hemelse Vrede extra beveiligd
Lees ook:Vlieger op landingsbaan legt vliegveld uren plat
Lees ook:Olympisch vuur bereikt Beijing
Lees ook:Pandabeer Tai Shan maakt kennis met China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>