Beijing: Verboden Stad voor buitenlanders

Hoewel het met reisjes naar China vanuit het buitenland niet echt storm loopt, moet er volgens de Chinese regering in Beijing toch ruimte gemaakt worden voor het evenement der evenementen volgende maand. En dus betekent dat 'eruit' voor gastarbeiders, die hebben meegewerkt aan Olympische stadia, wegen en andere belangrijke vernieuwingen in het Chinese straatbeeld. Niet alleen zij zijn voor ten minste twee maanden het land uit gebonjourd, ook Hollanders met een 'vaag visum' verblijven voorlopig weer in eigen land. Mijn twee vrienden, een jaar geleden naar Beijing verhuisd voor minimaal twee jaar, moesten vanwege hun niet-diplomatieke visum hun huis en al hun spullen vaarwel zeggen en slapen nu bij familie in Nederland om de Olympische Spelen door te komen (en dat terwijl ze kaartjes hadden). Hoe mooi de Olympische Spelen ook worden: voor de mensen die écht in Beijing thuishoren, zoals ook buitenlandse studenten en werknemers, zal het geen feest worden. Zij moeten op tv zien hoe sportfanaten feestvieren in een land waar zij niet welkom zijn.

Lees ook:Propaganda.blog.nl :)
Lees ook:Visummaatregelen in China
Lees ook:Nog een weekje…
Lees ook:Studenten eruit, sporters erin: China’s strategie
Lees ook:Ben je besodemieterd!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beijing: Verboden Stad voor buitenlanders

  1. ECF

    Er wordt veelal geklaagd over het visum beleidt heden tendage om China binnen te komen. Klein detail :Chinezen worden al jaren veel erger behandeld om Europa binnen te kunnen komen. Dus nu begrijpen we een heel klein beetje wat zij allemaal mee maken. De veiligheid staan voor hun voorop, en daar is na het lezen van het nieuws van gisteren geen woord teveel mee gezegt. Wij verblijven nu in Beijing en je zag het aantal buitenlanders afnemen en daarmee ook minder verkeer ( taxi’s en dergelijke) en hoe mooi is het om te zien om vanuit ons kantoor de bergen te kunnen zien rondom Beijing. Want ja , de lucht kwaliteit wordt met de dag beter. Dus er zijn talloze redenen aan te voeren om China groot gelijk te geven in hun huidige visa beleidt. Niet leuk misschien voor sommige mensen, maar het gaat toch om de sporters die optimaal willen presteren en ook in een veilig omgeving.
    En sinds deze week zie wij weer een toename van buitenlanders , ongetwijfeld gerelateerd aan de Olympische Spelen. Dat het maar een mooi evenement mag worden. Ze zijn er klaar voor!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>