Chinese oplichtster ter dood veroordeeld

Dat China niet zuinig is met het opleggen van de doodstraf, is welbekend en becommentarieerd. Voor meer dan zestig delicten kunnen Chinese wetovertreders de zware straf opgelegd krijgen. Niet alleen voor moordenaars en verkrachters wordt naar dit middel gegrepen, ook voor oplichters kent de Chinese rechtbank geen genade. Vandaag hoorde Du Yumin, een vrouw die sponsors en investeerders in haar schoonheidsinstituut voor ruim 7 miljoen RMB oplichtte, dat ook aan haar leven een eind zal worden gemaakt door de Chinese overheid. Het feit dat ze het gestolen geld gebruikte om een auto en appartementen van te kopen, konden de rechters niet door de vingers zien. Du gaat in hoger beroep. Tegen beter weten in…

Xinhua

Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:400 miljoen gedupeerd door natuurrampen China
Lees ook:Aardbevingsoverlevende bevalt van gezonde dochter in China
Lees ook:Je bent 60 en je krijgt een tweeling
Lees ook:Shanghai gaat kleinere huizen bouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chinese oplichtster ter dood veroordeeld

  1. Arsenic

    Justice!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>