China rekent dit jaar op 8 procent groei

China premier Wen Jiabao rekent voor dit jaar op een economische groei van 8 procent. Dat heeft de premier bekendgemaakt tijdens zijn speech in The Great Hall of the People in Beijing, het parlementsgebouw waar vandaag het congres plaatsvindt van de Communistische Partij van China, ook wel bekend als de CCP. Het congres markeert het begin van het nieuwe parlementaire jaar in China.

Tijdens zijn speech vertelde Wen Jiabao dat 2010 ‘een cruciaal jaar wordt om de internationale crisis aan te pakken, een snelle en stabiele ontwikkeling te houden en de transformatie van het model van economische ontwikkeling te versnellen’, aldus de Belgische krant De Morgen. Het AD weet daaraan toe te voegen dat de premier graag zou zien dat de winst uit de economische groei beter verdeeld wordt onder de bevolking. Het geld zou volgens Wen Jiabao het beste gebruikt kunnen worden om de kloof tussen rijk en arm te dichten.

Lees ook:China, de eerste wereldeconomie?
Lees ook:Afghanistan en China: twee goede vrienden
Lees ook:Wen Jiabao vreest onderschating financiële crisis
Lees ook:Recessiegevaar in het oosten
Lees ook:Chinese economie aan banden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>