Neelie Kroes wil Chinese firewall afbreken

Neelie Kroes gaat zich inzetten om de internetcensuur in China aan te pakken. De Europese commissaris voor digitale media vindt dat de Wereldhandelsorganisatie iets moet doen om China’s grote firewall aan te pakken. Dat schrijft De Telegraaf.

Dankzij de door de overheid opgelegde internetcensuur is het in China onder meer niet mogelijk de in het westen mateloos populaire websites als YouTube, Facebook en Twitter te bezoeken. Eerder dit jaar verplaatste Google nog zijn Chinese zoekmachine naar Hong Kong, nadat de internetgigant met de overheid in conflict was gekomen over toegepaste censuur en inbraken in Google’s Gmail.

Neelie Kroes zegt dat Europese bedrijven eerlijke kansen verdienen op de Chinese markt. “Ik zet me ervoor in waar ik kan om ervoor te zorgen dat Europese bedrijven eerlijk behandeld worden in China en vice-versa,” aldus de eurocommissaris in De Telegraaf. Kroes was de afgelopen dagen in China en sprak daar ook met de Chinese vicepremier Zhang Dejiang over het Chinese internetprobleem.

Lees ook:Google verliest, China verliest
Lees ook:Google blijft toch maar wel in China
Lees ook:Google heeft nooit een klacht ingediend, zegt China
Lees ook:Google gaat weg, maar blijft wel degelijk
Lees ook:Verrassing: Google krijgt Chinese licentie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Neelie Kroes wil Chinese firewall afbreken

  1. H.D.B. Go

    Zo ken ik je weer Neelie Kroes. Na Microsoft thans de regering van de Volksrepubliek China. Kwaliteit en géén kwantiteit wat de klok slaat. Bij Microsoft moeten ze het maar van de zonnige kant bekijken ( look it from the bright side ). Kunnen ze hun browser Internet Explorer alléén maar nog beter maken dan die van hun concurrenten. En uiteraard zou het prettig zijn indien hun besturingssysteem ( operating system )Windows stabieler wordt en niet alléén maar wat hun Windows Networking betreft, maar óók de versie ten behoeve van de consumenten, de Multimedia.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>