Hillary Clinton roept China op tot samenwerking

Hillary Clinton heeft China opgeroepen tot samenwerking. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken deed dat tijdens de tweedaagse onderhandelingen met de Chinese regering. Volgens een bericht van ANP zijn China en de VS van plan om samen op te trekken in het conflict tussen Noord- en Zuid-Korea.

Volgens Clinton gaat China samen met de Verenigde Staten en andere landen op zoek naar een ‘effectief en adequaat antwoord’ op de torpedo-aanval van Noord-Korea op een Zuid-Koreaans marineschip. China echter heeft nog niet erkend dat het land zich inderdaad achter de VS, en dus achter Zuid-Korea, schaart, maar heeft de beide Korea’s wel opnieuw opgeroepen de hoofden koel te houden.

China heeft verder een onderhandelaar naar Seoul gestuurd. Wu Dawei gaat met de beide Korea’s in gesprek en probeert zo een oorlog te voorkomen. Desondanks heeft Pyongyang het leger alvast in stelling gebracht.

Lees ook:Gaat China Noord-Korea opnieuw beschermen?
Lees ook:Kan China de oorlog nog voorkomen?
Lees ook:Zuid-Korea zoekt Chinese steun tegen Noord-Korea
Lees ook:China hoopt vooral dat de Korea’s rustig blijven
Lees ook:Gaat Kim Jong-Il nu echt naar China?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>