China en Argentinië sluiten miljardendeal

China en Argentinië hebben een deal van 10 miljard dollar gesloten. Voor dat geld gaan Chinese firma’s spoorrails in Argentinië aanleggen en opknappen. De deal is gesloten tijdens het bezoek van de Argentijnse president Cristina Kirchner aan Beijing.

Volgens een bericht van de AFP heeft de deal betrekking op tien verschillende projecten. Zo zullen de Chinezen hun spoorwegtechniek in Argentinië inzetten en gaat China volop investeren in de elektrificatie van het Argentijnse spoorwegnetwerk. De projecten zullen zo’n twee tot vijf jaar in beslag nemen.

Cristina Kirchner is sinds afgelopen zondag in China. Het is haar eerste staatsbezoek aan Beijing sinds ze in 2007 president van Argentinië is. Kirchner zal tijdens haar vijfdaagse verblijf onder meer met de Chinese president Hu Jintao en premier Wen Jiabao in gesprek gaan. En net zoals de meeste van haar internationale ambtgenoten, brengt ook de Argentijnse president een bezoek aan de World Expo in Shanghai.

Lees ook:Hu Jintao mag dit jaar naar het Witte Huis
Lees ook:Nicolas Sarkozy en Hu Jintao praten over Iran
Lees ook:Allemaal naar China
Lees ook:En jawel, Balkenende gaat ook naar Shanghai Expo
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>