Chinese minister op bezoek bij Fidel Castro

Foto: Xinhua

Cuba en China. Kijkend naar de politiek die in beide landen wordt bedreven, hoeft het geen verrassing te zijn dat we het hier over twee goede vrienden hebben. En wat vinden we vandaag in het nieuws: de Chinese minister Yang Jiechi op bezoek bij niemand minder dan Fidel Castro.

Fidel Castro, jarenlang de dictatoriale leider van Cuba, ontving Yang om hem te vertellen dat hij nog altijd blij is met de goede relatie tussen China en Cuba. Yang op zijn beurt vertelde dat China altijd bereid is om Cuba te helpen, bijvoorbeeld wanneer Cuba wordt lastiggevallen door andere landen. Maar Yang was vooral in Cuba om de economische samenwerking goed te houden of, liever nog, uit te breiden. De Chinezen en Cubanen werken onder meer samen op het gebied van biotechniek, gezondheid en energie.

Behalve met de voormalige leider Fidel, sprak Yang ook met diens broer, Raul Castro, de huidige leider van Cuba. Yang kreeg daar onder meer de opdracht mee de hartelijke groeten te doen aan China’s president Hu Jintao. Vervolgens reisde de minister van Buitenlandse Zaken door naar Costa Rica. Om nog meer vriendschappelijke banden aan te halen en vooral om nog meer goede zaken te doen.

Lees ook:China wil betere relatie met Amerika
Lees ook:Boer Yang Youde en zijn zelfgemaakte kanon
Lees ook:Boer verdedigt zijn boerderij met een kanon
Lees ook:Dalai Lama zingend onthaald in Washington
Lees ook:Mensenrechten op scherp in China: weer activist veroordeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>