De straat op om tegen Japan te demonstreren

In China zijn gisteren grote groepen mensen de straat opgegaan om tegen Japan te demonstreren. De demonstraties zijn het gevolg van een diplomatieke rel die voorlopig alleen maar groter lijkt te worden.

De onrust tussen China en Japan begon vorige week. De Japanse autoriteiten arresteerden de bemanning van een Chinees vissersschip, omdat die zich in de buurt van de Diaoyu eilanden, een onbewoonde eilandengroep waarvan zowel China als Japan de eigenaar claimt te zijn. De kapitein van het vissersschip wordt nog steeds door Japan vastgehouden.

Demonstraties zijn in China een unieke gelegenheid en worden vaak, nog voor ze goed en wel zijn begonnen, door de autoriteiten beëindigd. Uitzonderingen zijn er voor de demonstraties waar de Chinese politiek baat bij heeft, zoals bij de betogingen van zaterdag duidelijk het geval was.

Lees ook:China en Japan ruzieën nog even door
Lees ook:Japan: ‘Laat Liu Xiaobo vrij!’
Lees ook:China is boos: separatisten willen Japan bezoeken
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Starbucks wil Chinezen massaal aan de koffie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>