37 doden en 29 vermisten na instorten brug

Het instorten van een brug in de Chinese provincie Henan, iets wat afgelopen zaterdag gebeurde, heeft in ieder geval aan 37 mensen het leven gekost. Dat hebben reddingswerkers gisteravond bekend gemaakt. Het aantal vermisten staat nog op 29, waarmee de kans groot is dat het dodental in de komende dagen stijgt.

De brug over de Yi rivier, niet ver bij de stad Luoyang vandaan, stortte afgelopen zaterdag in de rivier. Volgens ooggetuigen was het erg druk op de brug, omdat lokale bewoners en toeristen naar de brug waren gekomen om naar de overstromende rivier te kijken. Getuigen verklaarden dat de 200 meter lange brug in zijn geheel in het water viel, nadat de beide uiteinden waren afgebroken. Bijna iedereen die op dat moment op de brug stond viel in de rivier.

Reddingswerkers zoeken samen met soldaten en burgers al een paar dagen naar overlevenden. Hoewel het officiële dodental op 37 staat en er officieel over 29 vermisten wordt gesproken, werd op de Chinese televisie gisteren gesproken over ten minste vijftig doden. Volgens een ooggetuige stonden ongeveer honderd mensen op de brug toen deze instortte. Onder de zoden zouden ook drie toeristen zijn. Welke nationaliteit zij hebben, is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook:Meer dan 2.000 doden na aardbeving Qinghai
Lees ook:Bus duikt van brug af: 19 doden
Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700
Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai opnieuw opgelopen
Lees ook:Dodental aardbeving Qinghai naar 1.706

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>