Explosie in fabriek: 6 doden, 300 gewonden

Foto: Xinhua

Een zware explosie in een plasticfabriek in Nanjing, een miljoenenstad in het oosten van China, heeft vandaag aan zeker zes mensen het leven gekost. Driehonderd anderen raakten gewond. De explosie is vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek.

De explosie gebeurde vanochtend om tien uur lokale tijd en was zo hevig dat de ramen van gebouwen in een omtrek van 300 meter werden weggeblazen. Ook auto’s en een passerende bus zouden zijn geraakt. Direct na de explosie ontstond er brand in de fabriek, maar die zou de Chinese brandweer inmiddels geblust hebben.

Het exacte aantal gewonden is nog niet bekend, maar volgens de lokale media gaat het om meer dan 300. Van hen zouden er in ieder geval 52 ernstig aan toe zijn. Een dokter van één van Nanjing’s ziekenhuizen vertelde lokale media dat de meeste mensen niet ernstig gewond zijn geraakt. Het zou voornamelijk om brandwonden gaan.

Lees ook:19 doden en 50 gewonden bij vuurwerkexplosie
Lees ook:Vergiftigd in een iPhone fabriek
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens
Lees ook:Chinees vliegtuig in brand na opstijgen
Lees ook:Ongeluk in pretpark Shenzhen eist 6 levens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>