Zelfmoordpoging voor deelname universiteit

Een leerlinge van een middelbare school in Beijing heeft een zelfmoordpoging ondernomen omdat ze zich niet kon inschrijven voor het toelatingsexamen voor de universiteit. Dat kwam doordat het meisje niet beschikte over een registratiebewijs waarmee je in een bepaalde regio mag wonen, werken en studeren, het zogenaamd hukou-systeem uit de jaren '50. 

Het meisje nam een flinke dosis pillen op de dag dat de online registratie van het toelatingsexamen geactiveerd werd. Gelukkig haalde ze het ziekenhuis, omdat een klasgenootje haar op tijd vond. Lingling verkeert nu buiten levensgevaar, al duurt het een tijdje voordat ze er weer bovenop is.

Lingling werd geboren terwijl haar ouders niet getrouwd waren. Ze verhuisde met haar vader van de provincie Jiansu naar Beijing. Haar vader kreeg een hukou om te werken in Beijing, maar voor dochterlief was dit onmogelijk. Voor een hukou moet de vader Linglings moeder vinden, die inmiddels getrouwd is. Wanneer de vrouw eerst scheidt en met Linglings vader trouwt, dan maakt de dochter aanspraak op een registratiebewijs. De Chinese overheid onderzoekt de mogelijkheden om dit systeem aan te passen.

De autoriteiten in Beijing kunnen op grond van nieuwe regelgeving voor Lingling een uitzondering maken. Dan kan ze dus alsnog een hukou krijgen, maar dat moet wel snel gebeuren. De deadline voor de inschrijving voor het toelatingsexamen is namelijk al op 10 januari…

Lees ook:Gijzeling na afwijzing van internetdate
Lees ook:Peuter wordt gedwongen spijkers te eten
Lees ook:Moeder slaat 3-jarige dood na fouten in klassiek gedicht
Lees ook:Lerares scheurt per ongeluk oor van leerling kapot
Lees ook:Beetje vreemd: een 3-jarig meisje in de wasmachine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>