Popconcerttoestanden op Chinese stations

Chinezen zijn van nature behoorlijke dringers. Netjes wachten tot iedereen is uitgestapt of andere mensen voorlaten, zit er in China meestal niet in. Die gewoonte, gecombineerd met miljoenen reizigers, gestrande passagiers en uitval van treinen door de megasneeuwval, leidde vandaag in verschillende delen van het land tot popconcerttoestanden. Zodra een trein een station binnen kwam rijden, kwam de-al dagen wachtende-massa in beweging. Door, langs en over elkaar heen probeerden mensen met hun baggage en kinderen een plaatsje in de trein te bemachtigen om nog voor het Chinees Nieuwjaar bij hun familie te zijn. Dat leverde flauwvallende passagiers op en een hoop gedring. Zoals te zien op deze foto.

Associated Press

Lees ook:Chinese reisgekte kost dode
Lees ook:Noodweer houdt aan en kost miljoenen
Lees ook:Extreme luxe op weg naar Tibet
Lees ook:Vrouw dood door dringende Chinezen op station
Lees ook:Dodelijk treinongeluk na aardverschuiving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>