Sluipschutter houdt gijzelnemer tegen

Een gijzeling in de stad Nanjing is voor de gijzelnemer niet afgelopen zoals hij eigenlijk had verwacht. De 34-jarige man had een 84-jarige vrouw gegijzeld en vroeg 1 miljoen yuan (ongeveer 100.000 euro), maar werd er door de politie ingeluisd en met een wel gemikt schot door een sluipschutter definitief uitgeschakeld.

Het gijzeldrama vond plaats op de 25e verdieping van een appartementencomplex. De gijzelnemer hield de vrouw met een mes gegijzeld en had haar dochter opdracht gegeven voor het losgeld te zorgen. Een buurman kreeg echter lucht van de zaak en besloot de politie in te schakelen. De dochter ondertussen legde eveneens contact met de politie en vertelde dat de gijzelnemer explosieven aan zijn lichaam had geplakt.

Na de overige bewoners uit het gebouw te hebben geëvacueerd, nam de Chinese politie geen halve maatregelen. Een politieman besloot net te doen alsof hij het geld bracht. De politieman ging het appartement in en wist de gijzelnemer zo af te leiden dat hij voor de sluipschutter een goede schietschijf werd. De 84-jarige gijzelaar bleef ongedeerd, de 34-jarige die hoopte snel geld te verdienen overleefde de actie niet.

Lees ook:Gijzeling na afwijzing van internetdate
Lees ook:Oma vraagt losgeld na ontvoering kleinzoon
Lees ook:Politiemoordenaar dood na mislukte gijzelingsactie
Lees ook:Levend begraven na protest tegen slopers
Lees ook:Klopjacht na doodschieten politieman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>