Twee arrestaties na dumpen 21 babylijkjes

In China zijn twee ziekenhuismedewerkers gearresteerd nadat gisteren 21 babylijkjes en foetussen uit de Guangfu rivier bij Jining zijn gevist. De medewerkers hadden de baby’s gedumpt nadat de families hen hadden betaald met het verzoek de lichamen te laten verdwijnen. Behalve de arrestatie van twee medewerkers, beiden werkzaam in het mortuarium van het ziekenhuis, zijn de directeur, de onderdirecteur en de vice-president van het ziekenhuis inmiddels ontslagen.

De dumping van de lijkjes kwam het afgelopen weekend aan het licht. Inwoners van de stad Jining vonden de eerste lijkjes, gestopt in gele plastic zakken, onder een brug. Verschillende lijkjes waren nog voorzien van identificatiekaartjes. Daar stonden onder meer de naam van de moeder, de geboortedatum van het kind en de naam van het ziekenhuis in Jining op.

In China gaat men er vooralsnog vanuit dat de baby’s zijn gedumpt nadat ze overleden waren of waren weggehaald door middel van een abortus. Hoewel abortus op basis van het geslacht in China verboden is, worden vooral meisjes in verband met het éénkindbeleid nog regelmatig geaborteerd. Traditioneel ingestelde gezinnen hebben liever een zoon dan een dochter.

Lees ook:Vergiftigd in een iPhone fabriek
Lees ook:Nog meer schoolkinderen ziek na drinken melk
Lees ook:Moeder gooit levende baby in vuilnisbak
Lees ook:Vliegende Fenix, China’s eerste jet
Lees ook:Onder het mes door slechte spiekmethode

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>