Alweer zo’n rare dood na protest tegen slopers

Iets meer dan een maand geleden kwam het bericht dat een vrouw in Wuhan levend was begraven nadat ze geprotesteerd had tegen mannen die haar huis kwamen slopen. De vrouw viel in een kuil en een bulldozer gooide ‘per ongeluk’ modder in de kuil. In het dorpje Zhangjiaying heeft zich zondag een ongeluk voorgedaan dat grote overeenkomsten toont.

Wat is er precies aan de hand? Meng Jianfen zag hoe slopers naar haar huis kwamen om het af te breken. Het huis zou illegaal gebouwd zijn en moest dus met de grond gelijk gemaakt worden. Meng en haar familie waren het daar niet mee eens en ze waren vastbesloten de slopers tegen te houden. Maar de bulldozer stond al klaar en terwijl Meng probeerde het gevaarte tegen te houden ging er iets helemaal mis. De vrouw kwam op de grond te liggen, de bulldozer reed over haar heen.

Meng overleefde het ongeluk niet. Maar ook haar moeder en haar tante raakten gewond. De eerste omdat ze het drinken van verdelgingsmiddel als de ultieme protestpoging zag, de tweede omdat ze eveneens door de bulldozer werd overreden. Daags na het incident heeft de politie drie arrestaties verricht. De bestuurder van de bulldozer zit vast, net als de baas van het sloopproject en het lokale partijhoofd.

Ondanks de arrestaties is er volgens de lokale autoriteiten geen opzet in het spel. De dood van Meng zou een ongeluk zijn geweest. Maar ook wanneer het ‘per ongeluk’ is gebeurd, mag één ding duidelijk zijn: men heeft in China nog steeds geen idee hoe er met dergelijke protesten om moet worden gegaan. En wanneer de vlam straks eens goed in de pan slaat, kan daar nog wel eens een duur prijskaartje aan vast zitten.

Lees ook:Levend begraven na protest tegen slopers
Lees ook:Chinese vrouw pleegt zelfmoord vanwege nepgeld
Lees ook:Oma vraagt losgeld na ontvoering kleinzoon
Lees ook:En nu ga ik lekker onder de grond wonen…
Lees ook:Zelfmoordpoging voor deelname universiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>