Levenslange celstraf na instorten gebouw

In Shanghai hebben twee mensen gisteren een levenslange celstraf gekregen in verband met corruptie. Zhang Zhiqin en Que Jingde zouden miljoenen hebben weggesluisd en direct betrokken zijn bij de slechte bouw van een flat in Shanghai. Door de slechte constructie zakte het gebouw in elkaar, waarbij een arbeider om het leven kwam.

Volgens de rechtbank in Shanghai is er door de twee tussen september 200 en april 2001 40 miljoen yuan verduisterd, grofweg 4 miljoen euro. In 2009 zou Zhang zelfs 440 miljoen yuan hebben verduisterd. En dat niet alleen, beide heren hebben ook bewust de constructie van een gebouw in aanbouw in gevaar gebracht.

Ongekwalificeerde mensen werden aangenomen en kregen opdracht een kelder of garage onder de grond te bouwen. Maar daar was het gebouw helemaal nog niet klaar voor en mede omdat er onvoldoende toezicht was op het project, stortte het 13 verdiepingen tellende gebouw in elkaar.

Eerder dit jaar kregen al zes andere betrokkenen celstraffen variërend van drie tot vijf jaar voor hun betrokkenheid bij het fatale ongeluk.

Lees ook:CCTV torens aan elkaar gebouwd
Lees ook:In ieder geval één paviljoen is af…
Lees ook:Het Jaar van de Tijger eist slachtoffers
Lees ook:26 doden door haperende remmen
Lees ook:Shanghai Expo: ‘Happy Street’ niet op tijd af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>