Vier keer doodstraf voor leegroven graftombes

Soms lijkt het wel alsof China voor zo ongeveer elke misdaad bereid is de doodstraf op te leggen. Want behalve de man die op 29 april schoolkinderen aanviel, hebben ook vier mannen de doodstraf gekregen voor het leegroven van oude graven.

De rechtbank van de provincie Hunan legde de doodstraf op nadat bewezen was dat de vier verschillende graven uit lang vervlogen tijden hebben leeggehaald. De vier rovers zouden in de periode van april 2008 tot januari 2009 een dozijn graftombes hebben opengebroken om er met de overgebleven relikwieën vandoor te gaan. Daar zaten ook tombes bij uit de Periode van de Strijdende Staten (475 tot 221 voor Christus) en uit de Han-Dynastie (206 voor Christus tot het jaar 220).

Volgens de rechter hebben de vier mannen niet alleen de graftombes leeggehaald, maar daar ook nog eens veel geld meer verdient. In totaal zouden de mannen zo’n tweehonderd schatten hebben meegenomen, waarvan elf onder de zogenaamde staatsbescherming vallen.

Beslist geen licht vergrijp, maar om vier mensen voor het stelen van een paar schatten uit lang vervlogen tijden de zwaarst mogelijke straf te geven? Dat is dan, naar mijn mening, een zwaar overtrokken vonnis.

Lees ook:Chinezen vinden 9.000 jaar oude rotstekeningen
Lees ook:We gaan naar de Spelen, einde discussie
Lees ook:Vakantie? Eerst salaris vangen
Lees ook:Politie Shanghai veegt de straten schoon
Lees ook:Archeologen Terracotta krijgers winnen mooie prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>