Dolfijnen helpen autistische kinderen in China

In Nederland is dolfijntherapie al niet nieuw meer. Dolfijnen worden ingezet om autistische kinderen en kinderen met het syndroom van Down te helpen bij hun ontwikkeling. Maar China loopt wat dat betreft nog heel veel jaren achter. Desondanks beginnen ook Chinese therapeuten en ouders van autistische kinderen de heilzame werking in te zien van het spelen met dolfijnen:

De dolfijntherapie voor autistische kinderen in China is bijzonder. Vooral omdat China pas sinds enkele jaren erkent dat er autistische kinderen bestaan. In een artikel uit het archief van De Volkskrant wordt bijvoorbeeld duidelijk dat er begin jaren 90 maar drie artsen in heel China waren die wisten dat autisme als ziekte bestond. In 1999 waren het er tien.

Tegenwoordig zijn er meer Chinese artsen die weten dat er autistische mensen op deze wereld zijn. Hoeveel autisten China echter telt is niet exact bekend. Gezien de enorme bevolking zouden het er miljoenen kunnen zijn. Waarschijnlijk zit een dolfijntherapie er voor veel van hen niet in. Die kost namelijk zo’n 116 yuan per sessie (ongeveer 14 euro) en dat is voor veel gezinnen in China een flinke smak geld.

Lees ook:Zes kinderen komen om in verlaten mijn
Lees ook:17,4 miljoen Pekinezen
Lees ook:Bedankt welvaart: Chinese kinderen vaak te dik
Lees ook:China steeds meer in de ban van fastfood
Lees ook:Meer dan 45 miljoen Chinezen wonen buiten China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>