Meer dan 45 miljoen Chinezen wonen buiten China

Chinezen zijn overal. Of je nou in Europa, Amerika of Canada bent, er is altijd een zeer redelijke kans dat je een Chinese migrant tegenkomt. Studenten bijvoorbeeld, maar ook Chinezen die in de jaren 70 naar Europa kwamen om in een restaurant te gaan werken. Volgens de China Daily is het aantal Chinezen dat buiten China woont inmiddels de 45 miljoen voorbij.

Dat betekent dat China het hoogste aantal migranten heeft. Geen enkel ander land zag door de jaren heen zoveel inwoners vertrekken om het geluk in een onbekende samenleving te zoeken. Onder de nieuwe immigranten schijnt vooral Europa populair te zijn, het werelddeel dat ook na de Tweede Wereldoorlog een sterke aantrekkingskracht uitoefende op het volk uit het verre oosten. Al waren er toen ook veel die China inruilden voor Canada of Amerika.

Hoeveel Chinezen er exact in Nederland wonen is niet bekend. Een kleine drie jaar terug heeft Wereldjournalisten geprobeerd dit cijfer te achterhalen, maar het Inspraakorgaan Chinezen (IOC) vertelde Wereldjournalisten dat de schattingen uiteen lopen van 45.000 tot 100.000. Bovendien roept het de vraag op of een tot Nederlander geneutraliseerde Chinees nu wel of niet moet worden meegeteld.

Het cijfer van 45 miljoen is hoe dan ook enorm. Alhoewel, als we uitgaan van 1,3 miljard Chinezen betekent het dat er nog geen 3,5 procent van de Chinezen buiten de eigen landgrenzen woont. Eigenlijk valt het dus best wel mee.

Lees ook:Servië betaalt Donaubrug met Chinees geld
Lees ook:BMW richt pijlen op China en India
Lees ook:Wordt China de baas van Afrika?
Lees ook:China is VS voorbij als grootste energieverbruiker
Lees ook:China haalt geld terug uit Amerika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>