Hippe zwerver ziet zijn leven verfilmd worden

Foto: Xinhua

Hij was even de bekendste, of in ieder geval de meest hippe zwerver ter wereld: Cheng Guorong. Eerder dit jaar groeide hij op internet uit tot een mode-icoon, want dat een zwerver zich zo goed wist te kleden was toch wel zeer ongewoon. Reden genoeg om een film over de man te maken, dacht producent Deng Jianguo.

De opnames van de film over Cheng beginnen in september en bij Nu.nl weten ze te vertellen dat het een verdrietig verhaal gaat worden. “Maar op het eind zal alles goed komen en wordt de familie herenigd”, zo vertelde een familielid van Cheng aan een journalist. Gelukkig maar, al klinkt het daardoor wel als een typische Hollywood ‘Made in China’ film.

Cheng, afkomstig uit de provincie Jiangxi, kwam een jaar of wat geleden op straat terecht nadat hij zijn vader, zijn vrouw en zijn baan had verloren. In januari werd hij vanuit het niets een ware hype op het internet. Er waren foto’s van Cheng opgedoken waarin hij hip gekleed ging, cool voor zich uit keek en een sigaret rookte.

De modewereld omarmde hem, zijn foto stond plotseling in de kranten en op websites. Dankzij die aandacht wist ook zijn familie Cheng weer terug te vinden. Sinds begin maart woont hij weer bij zijn moeder, al schijnt hij onder modeliefhebbers nog steeds zeer populair te zijn. Hoe de film over de zwerver gaat heten en wanneer hij verschijnt is helaas niet bekend.

Lees ook:Seriemoordenaar biedt zijn organen aan
Lees ook:Je bent 60 en je krijgt een tweeling
Lees ook:Vanaf vandaag in de bios: The Karate Kid
Lees ook:Vanaf vandaag in de bios: Mao’s Last Dancer
Lees ook:Urumqi leeft digitaal weer een beetje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>