Beijing zit opnieuw in een hittegolf

Foto: Asianewsphoto

Terwijl in het zuiden van het land de regen met bakken tegelijk uit de hemel komt, zit de hoofdstad van China, Beijing, opnieuw in een hittegolf. Dat is niet voor het eerst deze maand, want een drie weken terug liep de temperatuur in Beijing ook al flink op.

Chinese meteorologen verwachten voor de komende dagen dat de temperatuur boven de 35 graden gaat uitkomen, wat reden genoeg is om een weeralarm af te geven. Bovendien is de verwachting dat er deze week in de Chinese hoofdstad geen regen zal vallen, dus van een afkoelend buitje zal de komende dagen geen sprake zijn.

Het extreme warme weer waar Beijing momenteel mee te maken heeft, betekent voor het Rode Kruis van de stad dat er weer meer dan genoeg werk is. Waar ze op een normale zomerdag twee of drie mensen ontvangen met een zonnesteek, zijn het er nu tien. Klik hier om zelf te zien hoe warm het de komende dagen in Beijing wordt.

Lees ook:Noodweer in het zuiden, extreme hitte in het noorden
Lees ook:Opnieuw dodelijke tornado in China
Lees ook:Veel ellende in Zuid-China door noodweer
Lees ook:Het is weer petitietijd in Beijing
Lees ook:Welkom in het Jaar van de Tijger!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>