Protesterende Chinezen spoorloos verdwenen

Acht inwoners van Fuxing, een dorp in het zuidwesten van China, zijn spoorloos verdwenen nadat ze hadden geprotesteerd tegen een plan van de lokale overheid. Die wil namelijk direct naast hun huizen een vuilnisbelt aanleggen. Zes andere inwoners van Fuxing zijn gearresteerd nadat ze hun bezwaar tegen dit plan kenbaar hadden gemaakt.

De politie van Fuxing zegt dat de zes gearresteerd zijn omdat ze de overheid hinderen in haar werkzaamheden. Waar de andere acht gebleven zijn is nog een raadsel, maar bewoners va Fuxing gaan er voorlopig maar vanuit dat zij ook door de politie zijn vastgezet.

In Fuxing is het al een jaar onrustig vanwege de geplande aanleg van een nieuwe vuilnisbelt. Vorig jaar juli dienden de inwoners al een petitie in bij de overheid, maar dat had geen enkel effect. Toen bouwvakkers in december een start wilden maken met de nieuwe afvalberg werden ze door diezelfde dorpsbewoners tegengehouden. In mei van dit jaar liep het nog flink uit de hand. Dorpsbewoners hielden opnieuw bouwvakkers tegen, maar kregen het toen aan de stok met een paar honderd politiemensen.

Lees ook:Kolendiefstal kost vijf het leven
Lees ook:Twee arrestaties na dumpen 21 babylijkjes
Lees ook:Ontvoerde meisjes vrij na jaar opsluiting in kelder
Lees ook:Geen Tiananmen herdenking voor Hong Kong
Lees ook:Klopjacht na doodschieten politieman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>