Chinese boeven niet meer geketend door de straat

In sommige Chinese steden was het nog een gewoonte, het op straat laten zien wie de criminelen zijn. Dat deed de politie dan door die boeven aan elkaar vast te ketenen en ermee door de straat te lopen, ze op een groot plein te zetten of door ze op een open vrachtwagen door de stad te laten rijden. Aan de nek van de crimineel hing dan vaak een bordje waarop de gepleegde misdaad stond vermeld.

Maar die tijd is nu gelukkig voorbij. Gisteren werd namelijk bekend dat het niet langer is toegestaan een criminele parade door de stad te houden. Een parade die vooral bedoeld was om de gearresteerde, bijvoorbeeld een dief of een prostituee, een diep gevoel van schaamte te bezorgen en om de bevolking te laten zien wat er met je gebeurt als je iets doet wat niet mag.

Het is dankzij de kracht van internet dat China tot dit verbod is overgegaan. Een recente schandemars in Dongguan, waar een geboeide prostituee met een touw door de straten werd getrokken, riep namelijk zoveel kritische reacties op dat China nog maar één oplossing zag: direct stoppen met dat middeleeuwse gedoe. Uiteraard hadden ze dat al veel eerder moeten doen.

Lees ook:Chinees defensiebudget is ook in 2010 enorm
Lees ook:Wat doet Nederland op Shanghai Expo?
Lees ook:Hippe zwerver ziet zijn leven verfilmd worden
Lees ook:Overbodig verbod voor Chinese pornomakers
Lees ook:Positief denken over milieuvervuiling in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>