Kleinzoon Mao krijgt hoge post in het leger

De tijd van Mao Zedong ligt inmiddels alweer ruim dertig jaar achter ons, maar dat betekent beslist niet dat de voormalige leider van China al bijna vergeten is. Vandaag is het zijn kleinzoon Mao Xinyu die ons aan zijn grootvader doet herinneren.

De jonge Mao is namelijk bevorderd tot generaal-majoor in het Chinese Volksbevrijdingsleger. Hij werkt daar als onderzoeker op de Academie van Militaire Wetenschappen. Volgens de Chinese staatspers is hij zo goed dat het hoog tijd was om hem te bevorderen tot generaal-majoor. Daarmee is Mao de jongste Chinees ooit in die post.

De 40-jarige Mao Xinyu is één van de kleinzonen van China’s voormalige leider. In 1949 riep zijn grootvader de Volksrepubliek China uit, waarna het land werd omgevormd tot een socialistische dictatuur. Mao Zedong overleed in 1976, maar zijn invloed is nog altijd in het land terug te vinden, net als de vele portretten die van hem zijn gemaakt.

Lees ook:China.blog heeft vakantie
Lees ook:Chinese minister op bezoek bij Fidel Castro
Lees ook:Studenteninvasie Verenigde Staten
Lees ook:Heeft Richard Nixon China gered?
Lees ook:China’s nationale feestdrukte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>