Dodelijke aanslag op Chinese schoolkinderen

China is opnieuw in de ban van een aanslag op Chinese schoolkinderen. Na verschillende steekpartijen in het voorjaar, vond er nu een steekpartij plaats in Zibo, een stad in de provincie Shandong. Daarbij kwamen drie kleuters en een leraar om het leven.

De aanvaller drong tegen sluitingstijd de school binnen, waar hij direct met een mens wild om zich heen sloeg. Daarbij doodde hij de twee kleuters en een leraar. Twintig anderen raakten gewond, waarvan er in ieder geval twee ernstig aan toe zijn.

In april en mei kregen verschillende Chinese steden met vergelijkbare steekpartijen te maken. Mannen met messen drongen scholen binnen en vielen kinderen en leraren aan. Op die manier zijn er dit jaar al enkele tientallen kinderen gewond geraakt en meer dan vijftien kinderen overleden.

In de afgelopen maanden heeft de regering haar best gedaan dergelijke aanvallen zoveel mogelijk te voorkomen. Scholen worden zwaarder bewaakt en daders worden snel en zwaar bestraft. Daarnaast zette de regering de eerste stappen in het verbeteren van de psychische zorg. Volgens deskundigen zou een betere opvang van psychisch gestoorden veel geweld kunnen voorkomen.

Lees ook:Chinese kleuters opnieuw slachtoffer steekpartij
Lees ook:Derde incident: Chinese boer valt kinderen aan
Lees ook:China in actie na steekpartijen op scholen
Lees ook:Nog veel verdriet en woede na aardbeving Sichuan
Lees ook:Chinese studenten kraken Google

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>