Extreme hitte wordt 8 arbeiders fataal

In Jinan, een grote stad in het oosten van China, zijn de afgelopen drie dagen acht arbeiders omgekomen door de hitte. De arbeiders liepen stuk voor stuk een zonnesteek op doordat ze in de brandende zon en bij een temperatuur van boven de 36 graden gewoon door moesten werken.

De overleden arbeiders werkten op bouwprojecten en waren alle acht migranten uit andere delen van China. De verschroeiende zon werd hen te veel, waardoor ze een zonnesteek kregen en overgebracht moesten worden naar het ziekenhuis. Dokters konden echter niets meer voor hen doen. Van één van de arbeiders is de identiteit nog onbekend. Collega’s hebben verklaard dat ze hem niet kennen en er is nog niemand die hem als vermist heeft opgegeven.

Als de verwachtingen uitkomen, zal het ook in de komende week nog heet blijven in Jinan. Meteorologen verwachten temperaturen die elke dag flink boven de 30 graden uitkomen, waarmee de hittegolf aan zal blijven. Nog warmer is het in Chongqing. Daar wordt de komende dagen een maximumtemperatuur verwacht van 40 graden. De minimumtemperatuur zal daar slechts een paar graden onder zitten.

Lees ook:Beijing zit opnieuw in een hittegolf
Lees ook:Noodweer in het zuiden, extreme hitte in het noorden
Lees ook:Lekker Hollands broodje voor Pekinggangers
Lees ook:Chinese Honda bouwers willen rechtvaardig loon
Lees ook:Chinese arbeiders zien flinke stijging minimumloon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>