Arme buurten in Beijing gaan ‘s nachts op slot

In Beijing worden wel erg harde maatregelen getroffen om het criminaliteitscijfer naar beneden te brengen. Want waar je in andere Chinese steden steeds vaker ziet dat buurten met een hek worden afgeschermd om de bewoners tegen misdadigers te beschermen, daar wordt in de Chinese hoofdstad een hek gebruikt om de inwoners van de buurt binnen te houden.

Wie in één van deze arme buurten woont, dient elke dag van 23.00 uur tot zonsopgang achter het hek te blijven. Volgens de autoriteiten is het een nieuw wapen om iets aan de criminaliteit te doen. Als groeiende stad ziet Beijing het criminaliteitscijfer namelijk stijgen en dat zint de hoge heren niet.

Dit nieuwe wapen treft vooral de arme inwoners van Beijing, vaak migranten die vanuit een ander deel van het land naar de stad zijn gekomen om te werken. Ze bouwen wegen en gebouwen, of werken in de fabriek. Veel geld verdienen ze daar niet mee en de politiek wijst naar hen als de oorzaak van de toenemende criminaliteit. Door hen nu in hun eigen buurt de hele nacht op te sluiten, denkt Beijing het probleem op te lossen.

Lees ook:Gijzeling na afwijzing van internetdate
Lees ook:17,4 miljoen Pekinezen
Lees ook:Beijing gaat naar de 21 miljoen inwoners
Lees ook:Demonstratie in Hong Kong’s City of Sadness
Lees ook:Beijing onder de loep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>