Shanghai dit weekend het strijdtoneel van Formule 1

Autosportliefhebbers in China kunnen dit weekend hun hart weer ophalen. Het verre oosten staat namelijk van vandaag tot en met zondag volledig in het teken van De Grote Prijs van China. De coureurs van de Formule 1 zijn naar Shanghai afgereisd om zondag te bepalen wie zich de winnaar van China mag noemen. De trainingen zijn vandaag begonnen.

Het strijdtoneel bevindt zich in het Shanghai district Jiading. Het Shanghai International Circuit is ruim 5 kilometer lang en staat sinds 2004 op de kalender van de Formule 1. De allereerste race in Shanghai werd door Rubens Barrichello gewonnen, vorig jaar ging de winst naar Red Bull coureur Sebastian Vettel.

Hoewel het het 7-jarige contract tussen het Shanghai International Circuit en de Formule 1 dit jaar afloopt, heeft Formule 1 baas Bernie Ecclestone inmiddels toegezegd dat Shanghai ook in 2011 op de kalender staat. Dat is opmerkelijk, want het circuit ligt al sinds het begin onder vuur in de Chinese media. Er zou namelijk jaarlijks een verlies zijn van 146 miljoen dollar en het publiek heeft moeite het circuit te vinden.

De Grote Prijs van China is aanstaande zondag vanaf 8.15 uur live te zien op RTL 7. De coureurs moeten 56 ronden afleggen, wat neerkomt op een totale afstand van ruim 305 kilometer. Vorig jaar zag de race in Shanghai er in het kort zo uit:

Lees ook:Grote Prijs van China gaat naar Jenson Button
Lees ook:900 kilometer in drie uur, zonder vliegtuig
Lees ook:De snelste trein is van China: 416 km p/uur
Lees ook:Vijf jaar cel voor activist Tan Zuoren
Lees ook:Man zwemt 1.200 kilometer in de Yangtze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>