Grote Prijs van China gaat naar Jenson Button

De Grote Prijs van China is vandaag gewonnen door Jenson Button. De Formule 1 coureur in dienst van McLaren wist ploeggenoot Lewis Hamilton en Mercedes coureur Nico Rosberg voor te blijven op het Shanghai International Circuit.

Het was de zevende keer dat de Formule 1 karavaan in Shanghai neerdaalde voor de Grote Prijs van China. De coureurs werden tijdens de race behoorlijk geteisterd door de regen en er deden zich verschillende incidenten voor. Halverwege de race wist Button de leiding over te nemen en liet Hamilton zien dat hij de man was voor de tweede plek. De volledige uitslag en een uitgebreide samenvatting kun je hier vinden.

Met de winst in Shanghai neemt Button, die vorig jaar nog wereldkampioen werd, de leiding over in het Formule 1 kampioenschap. Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft inmiddels laten weten dat zijn karavaan volgend jaar opnieuw naar Shanghai zal komen voor de Grote Prijs van China.

Lees ook:Shanghai dit weekend het strijdtoneel van Formule 1
Lees ook:Chinese voetbalfans willen ontslag nationaal team
Lees ook:Chinese film winnaar op filmfestival Berlijn
Lees ook:Archeologen Terracotta krijgers winnen mooie prijs
Lees ook:Zilveren Beer voor Chinees drama Tuan Yuan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>